måndag 4 april 2011

När jag är nykär så tenderar jag att äta lite för mycket. Ett problem jag vet att jag delar med rätt så många. Så det kändes som om vågen knappt skulle hålla för en kontroll-vägning. Det gjorde den. Men den visade mer än på länge!

Dessutom har jag varit trött och hängig hela vintern. Känt mig nere, seg, energilös och håglös. Visst är det jobbigt på vintern och våren brukar föra med sig lite mer glädje. Men det känns som om jag själv måste hjälpa glädjen lite på traven.

Så efter att ha blivit peppad av våra vänner F & A samt läst en del blogga i ämnet så bestämde jag mig för att prova en tid med LCHF-kost.Tyvärr är en av biverkningarna trötthet, en annan hjärnsläpp och min alldeles egen: dålig andedräkt. Tur att det finns sockerfritt tugummi annars låser nog familjen ut mig.

Någon som har testat detta och har åsikter, tips, recept etc? Frukosten är svårast eftersom bacon & ägg inte är min grej tidigt på morgonen.

6 kommentarer:

Frida sa...

När jag körde LCHF gjorde jag muffins en gång i veckan och åt sedan till frukost. Receptet hittade jag här!
http://kolhydrater.ifokus.se/discussions/4d715c44b9cb46223306bcaa-aylas-agg-bacon-muffins

Men det blir typ 20 i mina stora muffinsformar (provade bullformar, men då rann det ut). Dessutom penslade jag formarna med smör för att det inte skulle fastna så mkt. Metallformar hade varit bäst, tror jag!

Sen är ju blomkålsmos typ det godaste ever också! Kanske inte till frukost dock!

Tyvärr verkade inte LCHF funka på mig, eller så gjorde jag fel, men ner gick jag iaf inte. Men jag tror ändå på själva idén!

Fotograferande fembarnsmamma sa...

Hej!

Ramlade in via en anna blogg. jag ahr kört LCHF 3 veckor nu och det går bra. jag gillar ägg i alla former. Tröttheten försvann på några dagar. Kämpa på :)

Maria / http://mariasdagbok.blogspot.com/

Katarina sa...

Det finns en recept bok Annika Dahlberg har gjort men kommer inte på namnet. Kan ta reda på det. Du fick en papper i lördags med länk på, har du tittat där om du hittar ngt?

Kramelikram

Katarina sa...

Här är länken igen om du tappat bort den, http://www.markazits.com/,
titta om det finns några recept eller frukostförlag där.

Katarina sa...

Här hittade jag Annika Dahlqvist blogg, hon som skrivit receptboken, där hon skriver en massa om LCHF.

Katarina sa...

Glämde lägga till länken i förra meddelandet. Här är den

http://blogg.passagen.se/dahlqvistannika/