måndag 7 april 2008

Kadaverdiciplin

När man har 4 barn som ska till dagis och skola på tre olika ställen ställs verkligen logistikkunskaperna på prov. Någon vill själv välja kläder medan någon inte alls vill välja. (tyvärr är det inte den med bäst smak som själv plockar fram sina kläder) Fyra barn ska ha frukost och fort ska det gå. Inte så lätt när man har två långsamtuggare i huset. Tänder och hår ska borstas, väskor plockas fram och mössor hittas på de konstigaste ställen.

Sedan vidtar exercisen. Jag står och i princip skriker "go-go-go" medan barnen klär på sig och får med alla sina saker.

Allt detta brukar pågå när Johan för länge sedan har lämnat hemmet. Så inte i morse. Han är nämligen sjuk. Så mitt i hans vilande på soffan börjar jag hojta och dirigera barnen. Skäms lite för att han får se hur våra "mysiga" mornar ser ut. Börjar avundas familjen von Trapp. Kanske man ska leta efter en nunna/barnflicka som kan ta hand om barnen på morgonen....

3 kommentarer:

Pertan sa...

Jaaaaaa en nunna är vad jag behöver, säg till om du hittar en bra :D

mia sa...

haha det blir lite lattare sen kanske om man inte har en sjusovare som Frida,, Elin kopte henne en vackar klocka i fodelsedags present sager en del tror jag..
far jag stalla en dum fraga??
minns du mormor
hon duka frukost ja bestik och tallrikar och sant kvallen innan samt la fram klader,,, sparde saker 10 min minst varje morgon pa det....
sjalv ligger jag i sangen och dirigerar haha (ibland)

Carina M, cina sa...

Har ofta funderat på dina mornar när jag själv "bara" har två....
Förstår att det kan ta ett tag att återhämta sig när man väl är på jobbet.
Mias tips är ju kanon, skulle inte kunnat säga det bättre själv ;) å förresten kan jag inte leva upp till det, för vem orkar laga middag ta hand om rester å disk för att sedan börja göra i ordning frukost för nästa dag?? och plocka fram kläder som de i alla fall inte vill ha när det väl blir nästa dag!-inte jag just nu..

Lycka till med dina "mysmornar"
Kramar Carina