torsdag 9 augusti 2007

Hela vår tillvaro är hotad

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=554&a=674477

Vår tillvaro hotas! Om detta förslag (hämtad från något medeltida patrarkatsamhälle) går igenom så röstar jag till vänster nästa gång. Inte bara det - vi och många andra föräldrar går en oviss framtid till mötes. Kanske vännerna X och Y som har en son/styvson som kanske har Asberger. De vill kanske ha hjälp av BUP för att veta hur de ska hantera situationen och hjälpa lilla Z att klara sin uppväxt och skolgång på bästa sätt. Men då finns biologiska mamman som inte anser att det är något fel på lilla Z. Hon kan (om förslaget går igenom) stoppa alla utredningar och låta lilla Z växa upp i tron att han är en människa med bara fel och brister. Att han är annorlunda och sjuk. Att han inte klarar vardagen och inte sin utbildning. Trots att han kanske är en smart kille, men behöver stöd.

Om lagen går igenom så kan vi förlora hälften av våra ban. Om bio-mamman bestämmer sig för att flytta till Kiruna, så får hon det utan tillåtelse från pappa. Svårt att hålla varannan veckas boende då! Vidriga tanke!

Om lagen går igenom så kan en mamma eller pappa byta skola på barnet så fort betygen är dåliga eller hindra att ett barn byter skola trots att det är en dålig skola. Ett barn som behöver speciell hjälp kanske inte får det för att den ena förälderna har en annan åsikt.

Självklart finns det föräldrar som inte kan komma överens. Och barn som inte mår bra för att de hamnar mellan stolarna i ett dödlägen. Men det finns ju en socialförvaltning i detta land. Hellre än att ge den ena förälderna all bestämmanderätt - ge föräldrarätten mer resurser och se till att deras makt ökar. En oberoende instans som kan fatta besluten när föräldrarna inte kommer överens.

Jag bävar!!! Måste jag bli socialdemokrat nu?

2 kommentarer:

Olivia sa...

Det låter ju helt sjukt!

Men inte ska du rösta på vänster partiet ändå!!!!!!! För då börjar jag bli orolig... ;)

Hoppas allt är bra med dig annars! Saknar dig! Kram, Olivia

MiaMaria sa...

Låter helt knäppt, ju! Hoppas att de kommer på andra tankar, för det vore ju inte kul om du röstade på vänstern ;)

PS Jag tror att jag har fått svärföräldrarna att gå med på att ta med barnen och T på utflykt på onsdag så jag kan komma hela dagen :)