måndag 21 september 2009

40

Vaknade lite tidigt och smygtittade lite på TV:n. Kände efter ordentligt men det kändes inte alls annorlunda att vara 40 än att vara 39. Så lite klirr och knarr i trappan och så stämde hela familjen upp i sång. Tur att de sjunger bra för jag var lite lagom bakfull efter lördagens grillfest. Varm choklad och tårta på sängkanten och presentöppning. Av syster och barn fick jag en i-pod med 16 GB minne. Det ska väl räcka till några talböcker och lite musik. Anton hade glömt presenten i skolan men av Agnes fick jag en jättefin ögonskugga. Familjen fick i princip backa ut ur mitt ganska trånga sovrum och sedan vidtog frukost på glasverandan. Syster säger helt plötsligt att hon tcyker jag behöver en lite "mognare hobby" så vi skulle få testa att spela golf (?) Inte riktigt min favoritsport !!!! Men det var bara att hålla masken och sanning är att jag längtade lite efter frisk luft.

Jag fick köra efter hennes direktioner (så vi körde grymt fel) så kom vi närmare golfklubben i Järfälla som tydligen också är vilse för den heter Kista golfklubb. Märkligt nog visade sig golfklubben ligga precis bredvid flygfältet!

Håkan-pilot uppenbarade sig och stuvade in mig fram o syster bak medan pojkvännen Anders fotade. Så upp i luften med spypåsen redo. Jag fick testa att hålla i spakarna (planets - inte pilotens) vilket var skitläskigt! Vi åkte en tur runt Waxholm, Värmdö, Tyresö, Farsta, Ekerö och sedan tillbaka till Barkarby. Vädret var det bästa i hela September och sikten var hur klar som helst. När fjärilarna i magen hade lagt sig så var det bara att njuta. Till slut kom vi ner på marken igen och då kände jag mig verkligen illamående. Korgen kom fram och vi skulle äta picnic. Det tog ett tag innan jag kände mig sugen på mat igen. Vi satt i solen och pratade och åt goda smörgåsar och Brownies som syster gjort. Sen var det bara plattan i botten och hem för klädbyte, upphämtning av barn och iväg till pappa.

Middag med hela familjen (alla skilda och ingifta samt halv- och helsyskon) vidtog. God mat, tal samt lite fotovisning. Ja -presentöppning igen förstås. Äger nu en Canon Eos 1000D med ett Image Stabilizer objektiv på 18-55 mm. Ett stort bidrag till nytt objektiv fick jag, ett par böcker, fina smycken och ett antikt fat. Finast inslaget var presenten från lillasyster som finns på bild. Mamma och pappa finns inte så synliga på bild efter pappas märkliga önskan om att inte återfinnas på min blogg.....Nej - min pappa är inte kändis....eller ful heller.

Tack för alla gratulationer via sms och på Facebook. Tack Mia & Anders för den fantastiska överraskningen och tack mamma, Sven-Erik, pappa & Hélène för god mat och en härlig kväll!

8 kommentarer:

Suzie sa...

wow.... vilken härlig födelsedag du fick!! Ett minne för livet... precis som det ska vara. Än en gång STORT grattis!!

annannadesign sa...

Hurra vilken dag du verkar ha haft! Och jag glömde... eller kanske ska säga är lite sent ute...

Grattis bruden - och välkommen in i klubben!

Carina M, cina sa...

Viken superduperdag!!!

Grattis ännu en gång & Massor av kramar från mig:)

Monica sa...

vilken toppendag ;)

Monica sa...

Spännande! Du ligger lite i framkant och kan få vara min testpilot som 40-åring. Jag hänger dig i hasorna... (Fast först ska jag fylla 39!)

Sussi sa...

Stort grattis i efterskott och välkommen i "klubben" ;-)

Helena sa...

Grattis i efterskott, Malin!!!
Själv har jag överlevt två hela månader som 40-åring, det har gått bra! Under dessa månader har jag(vi) lyckats sälja lägenheten och flytta till radhus, bara 200m bort, fortfarande i Hägersten. Ska fixa en scrap- och skaparverkstad i källaren så småningom, sen, när allt annat är gjort! Ska försöka titta in på Papprika snart, och krama lite på dig, det var väldigt länge sedan jag var där. Hoppas allt är bra med dig och de dina, du verkar ha blivit ordentligt firad av dem!
Kramar, Helena

MonasUniversum sa...

Nämen fyfan vad ledsen jag blir. Carina och Ewa: INGEN har sagt något till mig!

Hur i h-e kunde jag missa det här?

Men jag blir glad över att höra att du hade en jättebra dag. Fast det där med flyget hade jag hoppat över. Been there, done that. Inte så kul.

Kram på dig.