måndag 9 februari 2009

Barnomsorg och arbetslöshet

Har funderat på detta med att vissa kommuner tillämpar regeln om barnomsorg på deltid för de som är arbetslösa och sjukskrivna...Samtidigt som du förväntas söka jobb på heltid. Helt orimligt tycker jag! Tycker att alla arbetslösa som drabbas av detta ska ta med sig barnen till arbetsförmedlingen och sitta där och använda datorerna för att söka jobb i ett par timmar. Gärna alla på samma dag. Så får vi se hur länge det funkar...

5 kommentarer:

Pernilla sa...

Bra idé! :) Egentligen är det väl inte helgalet att barnen inte ska gå heltid när mamma/pappa söker jobb och är hemma mycket men tiderna på dagis måste kunna anpassas. Det kan inte vara kommunerna som dikterar. Då är det ruskigt svårt att söka jobb.

Anonym sa...

då jag var arbetslös så tog jag med mig lilla T överallt. Även stora följde med en gång till AF. De sa ingenting utan hon fick sitta vid ett eget litet bord o pyssla. Vad ska man göra??
Detta funkar ju lätt om man har lite äldre barn som är lätta att ha med. Jag frågade aldrig dagis om annan tid men vet att de är rätt flexibla om man ex ska på interrvjuver. Idag är problemet för mig mer att de vill att T ska vara på dagis mer. Jobbar nu deltid med knastider men gillar att ha T hemma.
Flexibilitet för alla vore bra.

anni sa...

Hej hopp! Du är utmanad! Kram / anni

Tanja sa...

What a great idea! Så ska man göra tycker jag!

PoK

Monica sa...

Men, vilken kanonidé! :-) Kram