tisdag 16 december 2008

Julstök i 180 knyck

Måste berätta -eftersom många frågar - att syster kom hem i torsdags med en kasse mediciner i bagaget. Det var lunginflammation orsakat av Mykoplasma (?) vilket är svårt att upptäcka. Hon är piggare men fortfarande svag. Så vi ringde in jourhavade städerska (mamma) i helgen som kom med julgardiner, ljusslingor och skurhinken i högsta hugg. Jag målade, mamma städade och vi monterade rullgardiner, gardinstänger och flyttade runt saker.

Så nu är huset snart julfejat från topp till tå. Mamma och Frida har bakat bullar och julgodis så frysen är full. Matlistan är klar och julklapparna snart färdigköpta. Konstigt nog så blir det jul i år också, om än lite annorlunda än vad vi drömde om. Men vi har varandra och det är inte så illa.

Mitt rum är förresten snart klart. Målningen får vänta till en ledig dag, men möblerna är snart på plats. Köpte ett beg. klädskåp av en gullig tjej i Stureby, precis det skåp jag ville ha. Så nu saknas säng och byrå, men det kommer förhoppningsvis innan jul, så lillasyster kan sova över.

Någon som har idéer till vad man köper till två bröder 20 resp. 23 år gamla? Svåraste juklapparna varje år...

3 kommentarer:

Monica sa...

Uj, vilket kaos! Vad skönt att det går att fixa i alla fall. Ja, mykoplasman alltså. Och jourhavande mammor är alltid bra att ha. Roligt att höra att det går framåt där hemma.

Monica ♥ sa...

Skönt att hon mår bättre och att ni har eran mamma ;)
Killarna = musik present kort ? takvandring i sthlm? gamla stan?

clara sa...

Åh jag vill också ha en såndär jourhavande...
Så att jag kan knyppla ett helt vanligt datorbord istället för att dammsuga. Hahaha enormt upplyftande att se dej sist!