torsdag 13 november 2008

Hemma hos oss

Jag och syster bor med barnen i ett hyfsat stort hus. Skylten "renovering pågår" borde sitta uppsatt utanför huset som en varning åt alla besökare. I hallen stor Lovisas skrivbord. Inte för att det är en bra plats att plugga på, men hennes rum är inte färdigt. I systers sovrum, som förut varit vardagsrum, sover syrran och hennes två tjejer. Där står också soffan...med tre sittplatser.... (vi är 6 st!). Men man kan i alla fall inte sitta i soffan och se på TV för då har man fötterna i Lovisas säng. Säng och säng...det är ju 3 madrasser staplade på varandra, för jag sover i hennes säng för tillfället.

I köket står ett matbord som lämpar sig väl för 4 personer - inte för 6 st. Om alla sitter ner samtidigt så kan man inte öppna kylskåpet. och skulle man få för sig att flytta på bordet så faller garanterat en av klaffarna ner. Det är nämligen ett gammalt slagbord som sett sina bästa dagar. Mina köksmöbler står kvar i Nacka tyvärr. Stolar har vi inte 6 st ännu heller så någon måste sitta på en pall.

Vi har 4 kanaler tror jag eller kanske fler. Men vi tittar mest på 4:an när vi tittar på TV. Då sitter vi i syrrans säng. Hon tycker inte det är jättekul, men annars kan vi inte se på TV. Vardagsrummet är nämligen fullt med kartonger från systers hem i USA. De är lite svåra att packa upp innan sovrummen är färdiga. Scrappa är inte att tänka på ännu, men förhoppningsvis löser vi det också med tiden.

Tvätta kläder tar en evighet eftersom vi inte har någon tortktumlare och nästan ingen plats att hänga kläder på. Vi kanske ska spänna upp en torklina i källaren så vi får mer plats.

Här är vår önskelista till tomten:
torktumlare
microvågsugn
dubbelsäng eller två 90-sängar med en stor bäddmadrass
en stor bil
ett hus till mig
flera kvadratmetrar
mer tid
mer ork
hälsa åt alla
fred på jorden

8 kommentarer:

annannadesign sa...

Du är söt du;) Du skriver så dråpligt om era vedermödor att jag inte kan låta bli att le! Önskar att vi inte var så snabba på att dumpa saker - körde två OK sängar till tippen för ett tag sedan...

Kram!

clara sa...

men varför i hela friden står dina möbler i nacka??????? köpte ni inte en jättestor bil för ett tag sen?

Storasyster sa...

Jo, fred på jorden... Tjena hahahahah, :D // Sol

Monica ♥ sa...

ska vi komma hem o hjälpa är? hela blogggänget sen kan han väl komma över med dina greier ?

Malin sa...

HAN har faktiskt packat alla mina saker (i princip) och kört över dem med sin stora bil. Men de stora möblerna får väl inte plats där så jag vet inte hur det ska bli...

Anonym sa...

Men herregud! Grejjor och sakor och prylor som kommer och går. Ungarna har, sannolikt, den bästa tiden i livet - i alla fall retroperspektivt. Två stronga tjej-morsor, jättehus med jätteröra, Pippi Långstrumpsliv och Bullerbytillvaro.
Inget funkar men runt alla hörn där din själ kan vandra står en väninna (hmm....det finns gränser för min metrosexualitet...) redo att stötta er och ge er en spark i ar*chlet.
Go Girrl! Go! Go! Go!
Som jag redan skrivit; Du av alla människor, är värd att bli älskad för den du är.


Grattis till din och Marias lilla workshop idag. En begynnade affärsidé frkn Businesswoman...?!

Anonym sa...

Det var Peter i det sista inlägget - men det begrep du nog? Blogger krånglar för mig.

Monica sa...

Vill ni ha en gratis micro? Kanske en Billy 80 cm-hylla också? Och ett svart cd-ställ? Ni får alla dessa saker gratis! Jag har försökt skänka bort dem, men ingen vill ha. Ingenting är sunkigt, utan helt okej. Mejla mig!