torsdag 10 juli 2008

Dag 3 onsdag - virkesleverans och vi reglar upp

Tidigt på onsdag morgon kom virket vi hade beställt - en dag försent, men det gjorde inget eftersom vi inte behövde något av det förrän senare samma dag. Vi har en underbart snäll granne som har rabatt på en firma och beställde virket åt oss. Så det blev bra priser! Här ser man virket vi ska ha till trädäcket som vi ska bygga senare i sommar/höst.
Vi har satt reglar utmed fasaden cc60 och kring fönstren. Alla fönsterbleck ska dit på rätt höjd vilket krävde avancerad matematik för att räkna ut exakt var. men med två skarpa hjärnor så lyckades vi till slut klura ut vad som var rätt.


Mitt första fönsterbleck som klipptes med plåtsax och bokades upp i kanterna. Det blev i stort sett perfekt och jag var jättestolt! Att Johan hann regla halva fasaden medan jag gjorde detta tog inte udden av min stolthet. Egentligen visste vi inte mycket om detta med att byta fasad men med många frågor till grannen som precis gjort samma sak och lite egna tankar så verkar det som om vi är på helt rätt väg.


När man har byggt och jobbat hela dagen så måste man ha en god middag. Jag lagade en god pasta med ca massa svamp (ostronskivling, champinjoner, portobello) som fräste i panna med vitlök och parmaskinka. Blandat med pasta och färsk oregano så blev det jättegott. Lite rödvin till naturligtvis och sedan satt vi och vilade våra trötta muskler i soffan.
Slutsat: Dag 3 - we are on the schedule och vi hade en mysig kväll! Det är inte så illa att byta fasad på semestern!

1 kommentar:

clara sa...

det låter ju skitbra, vi bokar upp er till nästa semester :)

kram kram