söndag 10 februari 2008

Så var helgen slut

Så blev det då äntligen fredag igen och alla barnen kom hem igen. Fyra fullt friska (nåja i stort sett) barn som lekte, hoppade och kollade på Let's Dance och spelade dataspel.

Ett dygn senare har ett av dem feber igen! Förra gången vi hade barnen var mina bonustjejer sjuka hela tiden. Då hade vi dem 10 dagar för deras mamma var på konferens. Då hämtade vi ett sjukt och ett friskt barn på tisdagen och sedan var de hemma t.o.m. fredagen påföljande vecka.

Så nu sitter vi här med logistiken för imorgon. Även lilltjejen hade hög temperatur imorse och mitt på dagen vilket gjorde att Johan åkte själv för att fira sin mammas födelsedag ett par timmar. Men nu har hon under 37 grader så det var väl en temporär febertopp.

Börjar tröttna på att barnen är sjuka varannan vecka. Johans chef är nog också lite trött på det. vad gör vi för fel? Undrar om vi ska vitaminchocka barnen och låta dem sova ute för att få mycket frisk luft.

4 kommentarer:

mia sa...

usch a Malin hoppas de snart far vara friska lange lange lange. Lovisa ligger i en langvarig och enivs influensa..
Elin slog skol rekordet i 100 brostsom i helg dvs jon far sta pa stora tavlan inne vid poolen, tills nagon slar hennes rekord.
har ar sa kallt att det aldrig varit sa kallt -12 tror jag usch usch Frida piper och vill inte ga ut tycker mamma kan kora.....

kram/mia

MiaMaria sa...

Här är det mycket sjuka barn också tycker jag :( Jonatan har haft en släng av öroninflammation men fick klara sig utan kåvepening tyckte läkaren. När Josefin klagade lite på ont i örat i går så sa jag "det går nog över" och gav henne lite nässprej och en alvedon. Idag har de varit på dagis och hostat mycket. Ska man vara hemma eller inte? Ständigt dåligt samvete!

Hoppas ni har friska barn nu resten av veckan!

*kram*

Maria sa...

Hello...läste en insändare i nån tidning med Linda Skugge, hon hade tydlien haft ett sånt år och ruttnat...
Hon började med att byta disktrasa varje dag, supernoga med handtvätt, kokade tandborstar efter varje sjukdom, toaletterna osv.... så fick hon bukt med familjens epedemi...

Du kommer väl ihåg vad Texas va sjuk ett år när vi startde...hela tiden...suck o kram

Malin sa...

Tack Maria för tipsen. Men nu är det ju så att barnen har två hem och det blir nog lite svårt att få mamman att göra som vi gör. Hon vill ju helst göra precis tvärtom!

Dessutom så tror jag på lagom mycket hygien. Barnen måste ju usättas för bakterier för att immunförsvaret ska lära sig att tackla dem.

Tror och hoppas på att det är övergående - ny skola etc....