tisdag 30 december 2008

Mellandagshopping


Detta köpte jag idag för julklappspengana. Jo jag var ju tvungen att skjuta till lite själv. Men tack mormor för det fina batteriet som jag blev såååååå glad för!!!! Jag ska använda det varje dag, så mycket tycker jag om det!

Skitbil!!!! Ska köpa cykel tror jag.

Men vem ska få den stora äran att montera ur och montera i?


tadam *trumvirvel*



.......jo JAG!!!!! Hurra!

Vill rikta ett (återigen) stort tack till vännen Peter som förbarmade sig över mig, hjälpte mig att surfa fram batteriet på nätet samt skjutsade mig till Biltema för att köpa det. Han envisades också med att bära det. Tur att du inte tappade det i huvudet på mannen därinne Peter (som du nästan gjorde) annars hade han ju inte kunnat förklara för mig hur man byter batteri i bilen.

lördag 27 december 2008

Julbilder

Hemma ensam

En ensam kväll hemma efter dagar med folk omkring mig. Tid för att tänka, drömma och planera. Svårt att se framåt när man mest vill se bakåt. Men nu är året snart slut- ett turbulent år i alla bemärkelser. Har många drömmar för det nya året. En del kanske besannas och andra inte, kanske något att scrappa om? Drömmarna för 2009 och en sammanfattning av året som gick? Ska se om inspirationen infinner sig. Tar ett glas vin så länge och funderar på vad av all julmat jag ska äta ikväll.....

Tack förresten gulliga Gohar och Peter för skjutsen hem och för de fantastiska örhängena. Kanske ska försöka ladda bilbatteriet nu i mörkret och kylan eller kanske vänta till imorgon. Hoppas ni får en mysig kväll med tårta och allt!

onsdag 24 december 2008

God Jul!

God Jul vänner!

Hoppas ni får en skön julafton med god mat och många julklappar.

Kramar,
Malin

torsdag 18 december 2008

Oväntad present

Igår fick jag en toppen-present från oväntat håll. Underbart gulliga Petra kom förbi med en stor korg fylld med godis och en flaska av mitt favoritvin. Jag blev så rörd att jag knappt fick fram ett ord. Tack så oändligt mycket Petra! Du är helt underbar!

Kram!

P.s godiset var tänkt att räcka till julafton, men jag börjar tvivla på att det överlever kvällen d.s

tisdag 16 december 2008

Helvete

Utan dator=livet blev väldigt trist....och dyrt. 4.300 kostar det att byta moderkort. En ny dator kostar mindre. Ingen som är datordoktor här?

Julstök i 180 knyck

Måste berätta -eftersom många frågar - att syster kom hem i torsdags med en kasse mediciner i bagaget. Det var lunginflammation orsakat av Mykoplasma (?) vilket är svårt att upptäcka. Hon är piggare men fortfarande svag. Så vi ringde in jourhavade städerska (mamma) i helgen som kom med julgardiner, ljusslingor och skurhinken i högsta hugg. Jag målade, mamma städade och vi monterade rullgardiner, gardinstänger och flyttade runt saker.

Så nu är huset snart julfejat från topp till tå. Mamma och Frida har bakat bullar och julgodis så frysen är full. Matlistan är klar och julklapparna snart färdigköpta. Konstigt nog så blir det jul i år också, om än lite annorlunda än vad vi drömde om. Men vi har varandra och det är inte så illa.

Mitt rum är förresten snart klart. Målningen får vänta till en ledig dag, men möblerna är snart på plats. Köpte ett beg. klädskåp av en gullig tjej i Stureby, precis det skåp jag ville ha. Så nu saknas säng och byrå, men det kommer förhoppningsvis innan jul, så lillasyster kan sova över.

Någon som har idéer till vad man köper till två bröder 20 resp. 23 år gamla? Svåraste juklapparna varje år...

onsdag 10 december 2008

Här händer inget, men...

hemma hos oss har det varit lite rörigt minst sagt. Väcktes natten mellan måndag och tisdag av syster som gått och dragit på en förskylning i flera veckor. Hon kunde inte andas ordentligt så det var bara att skutta ur sängen och styra kosan mot akuten. 3 timmar senare kom jag hem utan syster som låg med slangar och trådar i en sjukbädd på SöS.

Trött är jag, så inihelsike trött. Käraste Katarina har tagit hand om butiken så jag fått sova länge idag. Hantverkare kom doch alltför tidigt för att göra färdigt badrumsrenoveringen, så det blev lite orolig sömn på morgonkvisten.

Så nu får jag leka mamma härhemma samt matte och husägare. Två veckor kvar till jul? Hur ska det gå?

Ja, ja allt löser sig väl på något sätt...

fredag 5 december 2008

Julkort


Julpapper från Inkido, spetsband och chipboard från Bazzill. Fina klistermärken med nostalgiska motiv har vi hemma.

torsdag 4 december 2008

onsdag 3 december 2008

Blogganalfabet

Känner mig inte så rosa lägre. Inte alls! Mer grå, möjligen svart. Passar mig bättre just nu. Men jag kan ju inte ändra på mina färger. Hur jag än klickar och sparar så blir det samma käcka rååååsa färg. Skitblogg!

måndag 1 december 2008

Skitsaker!

Märkligt att en dator kan hålla, men laddaren ständigt går sönder. Är inne på min 3:e snart (så fort den kommer i brevlådan). Till saken hör att datorn bara är ca ett år gammal- kan de inte göra bättre saker eller är det meningen att man ska behöva gå till affären och gnälla 3 gånger på ett år? Jagbaraundrar!