onsdag 29 augusti 2007

Mässa

Imorgon startar äntligen Formex
Ska dit med vännen Eva och beställa saker till butiken. Älskar att bara gå omkring och titta på alla fina saker och få inspiration. På söndag ska Johan och jag gå dit och antagligen titta på lite inredning och hälsa på leverantörer. Mmm ger energi!

tisdag 28 augusti 2007

Hittade detta roliga kvällspyssel hos Christina. Svara på de 12 frågorna, inte i ord, utan gör en bildsökning på Google på ditt svar. Ta den första användbara bilden som dyker upp. Använd den som “svar”.

Hur många barn har du?





(inräknat bonusbarn)

Hur var den allra första småbarnstiden?


Hur var du som mamma/pappa när första barnet var en ny liten bebis.





Vilken slags uppfostran håller du stenhårt på?



Vilken är din bästa föräldraegenskap?



Och den sämsta?




Vad får dina barn absolut inte göra?



Vad tycker du att den äldsta ska bli när han/hon blir stor?


Och vad tycker han/hon själv …?



Vad kan ungen inte göra som gör dig allra mest förbannad?



… och gladast?




Vilken klädstil kör din äldsta unge med just nu?

Ett litet kort


måndag 27 augusti 2007

lördag 25 augusti 2007

Min vän Carina

Carina - du är så himla bra!!!

Pussåkram!

torsdag 23 augusti 2007

Så less på allt och alla...

... så kom ett underbart kort från Clara - inte scrappat eller stämplat, bara så fint skrivet och hjärtat smälte direkt. En härlig ljusglimt bland allt skit som händer just nu. Tack Clara!

Jag är en scrappare




I morse var jag hos en av mina leverantörer, Youdo. Där hittade jag dessa underbara skyltar att hänga i bilfönstret till allmän beskådan. Vet dock inte vilket gensvar man får av sina medtrafikanter - kör de fortare, saktare, får man fingret eller?

Men jag är en stolt scrappare och visar det nu i alla fall. För den som önskar en likadan, så säljs de från idag hos Papprika för 39 kr.

onsdag 22 augusti 2007

Min önskelista

jag önskar mig:

en ny dator som inte tar en halvtimme för att byta program
en bil som inte skramlar när man kör över fartgupp
ett hus som är vårt eget
tid för att scrappa
god mat på restaurang - helst mat som jag inte lagar själv
Spa-weekend - jag har ingen aning om hur ett spa ser ur - är jag ensam om det, eller?
kläder som passar mig i alla viktklasser d.v.s från 55-74 kilo

Kommer på mer snart - jag lovar!

Rosor, rosor och åter rosor

Jag drömmer om en trädgård full av mina favoritblommor. Där ska jag går och plocka dem iförd gummistövlar med rosor på. Här ser ni varför....
http://www.davidaustinroses.com/english/advanced.asp?PageId=1960

måndag 20 augusti 2007

Mina söta barn - näbbarna

I lördags gifte mina barns pappa sig med Åsa. Barnen var näbbar och otroligt nervösa för detta. Agnes tyckte att det skulle bli skönt att de nu gifte sig till slut. För "de har varit så himla stressade hela tiden".

På morgonen kom barnen till mig, lämnade av en något stressad brudgum. Jag tog barnen, duschade dem och åkte till min vän K som är frisör. Hon klippte, lockade och sprayade barnens hår så de blev jättefina. Sedan åkte vi och snabb-köpte en present och sedan hem för omkädning.

Anton pratade hela tiden -oavbrutet - nästan mer än vanligt. Agnes var sammanbiten och helt tyst. Tänk så olika två syskon hanterar sin nervositet. Men allt gick bra! Barnen fick massa beröm från alla gäster där. Efter vigseln åkte J och jag hem och väntade på att barnen skulle ringa och säga att de var trötta. Kl 23.30 ringde exet och meddelade att Agnes hade kroknat, När jag kom fram till Tyresö slott hade hon redan somnat. Vaknade sedan arg som ett bi för att hon inte hade hunnit dansa till Cara Mia.

fredag 17 augusti 2007

4 födelsedagar och ett bröllop

Första födelsedagen firad igår. Anton och Agnes var hemma hos mig fast det vara pappa-vecka. Kusin Elin kom också och E och W var hemma. Anton valde mat - fläskfilégryta med oliver samt ris. Jag och Johan valde efterrätt - glass, maränger och kolasås. Mums! Anton fick 2 spel, en tavla, kläder och en liten peng. Kusinen gav en biokväll med henne själv i present. Superbra idé. Tror att Anton ser fram emot det jättemycket.
Ikväll firas vännen K från universitets-gänget, imorgon är det bröllop och på söndag firar vi Johans bror och hans lilla son. Så här är två kort till. Det översta blir nog ett kort till en gammal vän jag inte pratat med på länge. Förresten ser jag nu hur lika dessa två kort ser ut. Men ibland har man lite för bråttom för att spendera mer än 5 minuter på ett kort.

torsdag 16 augusti 2007

Några kort



Två kort till några av helgens jubilarer. Det översta till exet som gifter sig på lördag och det andra till sonen som fyller 9 år idag!

onsdag 15 augusti 2007

Onsdag morgon

Godmorgon alla vänner! Idag ska jag mysa med lite vänner på Papprika. Vi ska sitta och pyssla lite hela dagen. Har några födelsedagskort och ett bröllopskort på agendan. Godiset är inhandlat och snart ska morgonens andra kaffekopp drickas.

Ha en skön dag alla ni därute. Återkommer med lite alster senare idag.

måndag 13 augusti 2007

scrappat

Scrappat efter en annons på Swescrapbook http://swescrapbook.blogg.se/1185364830_annonsutmaning.html

Lyckades inte scanna med min hemmascranner utan fick fota den på vardagsrumsbordet. En LO om min rätt så knäppa, men underbara dotter Agnes som provade om hennes gummistövlar var hela.

Jobbångest

Nu är semestern helt klart slut. Inga otydligheter, inga planerade resor, lediga dagar eller tid att slappa. I juni var planerna många, måla, bygga, fixa - nu inser vi att vi inte gjort något alls av detta - bara latat oss, löst Soduko, läst böcker, surfat, solat, kollat film, gosat och rest.

I morse hade jag ont i magen, lite hjärtklappning och mådde illa. Fick nästan panik för att åka till jobbet - jag som älskar mitt jobb! Efter 15 minuter här så känns det lite bättre.

Alla ni som börjar jobbet idag - hoppas ni har haft en lika skön semester som jag har haft. Fem dagar kvar så är det lördag! Det är inte så illa!

(bilden lånad från underbara Dilbert-serien)


kram!
/klart slut från kontorsstolen

torsdag 9 augusti 2007

Hela vår tillvaro är hotad

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=554&a=674477

Vår tillvaro hotas! Om detta förslag (hämtad från något medeltida patrarkatsamhälle) går igenom så röstar jag till vänster nästa gång. Inte bara det - vi och många andra föräldrar går en oviss framtid till mötes. Kanske vännerna X och Y som har en son/styvson som kanske har Asberger. De vill kanske ha hjälp av BUP för att veta hur de ska hantera situationen och hjälpa lilla Z att klara sin uppväxt och skolgång på bästa sätt. Men då finns biologiska mamman som inte anser att det är något fel på lilla Z. Hon kan (om förslaget går igenom) stoppa alla utredningar och låta lilla Z växa upp i tron att han är en människa med bara fel och brister. Att han är annorlunda och sjuk. Att han inte klarar vardagen och inte sin utbildning. Trots att han kanske är en smart kille, men behöver stöd.

Om lagen går igenom så kan vi förlora hälften av våra ban. Om bio-mamman bestämmer sig för att flytta till Kiruna, så får hon det utan tillåtelse från pappa. Svårt att hålla varannan veckas boende då! Vidriga tanke!

Om lagen går igenom så kan en mamma eller pappa byta skola på barnet så fort betygen är dåliga eller hindra att ett barn byter skola trots att det är en dålig skola. Ett barn som behöver speciell hjälp kanske inte får det för att den ena förälderna har en annan åsikt.

Självklart finns det föräldrar som inte kan komma överens. Och barn som inte mår bra för att de hamnar mellan stolarna i ett dödlägen. Men det finns ju en socialförvaltning i detta land. Hellre än att ge den ena förälderna all bestämmanderätt - ge föräldrarätten mer resurser och se till att deras makt ökar. En oberoende instans som kan fatta besluten när föräldrarna inte kommer överens.

Jag bävar!!! Måste jag bli socialdemokrat nu?

onsdag 1 augusti 2007

Ingen bokmal precis

Ibland måste man tyvärr acceptera att ens barn inte alls delar de intressen man själv hade. Jag lärde mig läsa vid 4½ och slukade vuxenböcker av Nobelpristagare redan innan tonåren. Men min älskade son...han har kunnat läsa sedan han var 5 år. Men inte tycker han att det är så himla kul med böcker.